op aanvraag
376279
399900
298000

VIND NU UW DROOMHUIS

Type vastgoed
Prijs tussen
en
gebruik de uitgebreide zoekfunctie
Gemeente
NU ZOEKEN
Ligging
Slaapkamers
en
Perceelgrootte
en
m2
terug naar de normale zoekfunctie
Straal
km
Garage
NU ZOEKEN

VIND NU UW DROOMHUIS

Type vastgoed
Prijs tussen
en
gebruik de uitgebreide zoekfunctie
Gemeente
NU ZOEKEN
Ligging
Slaapkamers
en
Perceelgrootte
en
m2
terug naar de normale zoekfunctie
Straal
km
Garage
NU ZOEKEN
Deze jeba droomwinkels
zijn over te nemen met inboedel
Deze jeba droomhuizen
hebben al een nieuwe eigenaar
professioneel
advies nodig?
T. 011 / 55 36 08

Je wilt kopen

We kunnen het niet ontkennen: een huis kopen is één van de grootste stappen in je leven. Je laat je echter snel meeslepen in je enthousiasme en je bent eerlijk toegegeven niet meer objectief. Het gevolg? Schoonheidsfoutjes of ernstige gebreken zie je al snel over het hoofd. En dat is net wat we bij Jeba willen vermijden! Wij zetten alvast tien tips bij het kopen van je nieuwe woonst op een rijtje.

 

  1. Stel je woonwensen op voorhand vast. Had je een bepaalde ligging of aantal slaapkamers in gedachten? Verspil dan geen tijd met woningen bezoeken die niet aan je voorwaarden voldoen.
  2. Een huis of appartement kopen is een grote investering. Zorg dus dat je op de hoogte bent van de bestaande premies. Want het zou zonde zijn om geen beroep te doen op deze steunmaatregelen, toch?
  3. Erg belangrijk: bepaal je woningbudget tot in de kleinste puntjes voordat je overweegt om te kopen. Breng dus je inkomsten, schulden en eigen inbreng in kaart om een beeld te krijgen van je financiële mogelijkheden.
  4. Ga je een lening aanvragen voor de aankoop van jouw toekomstige thuis? Zorg dan dat je over voldoende informatie beschikt. Extra tip: durf leningen vergelijken!
  5. Is het huidig meubilair, behangpapier of de inrichting niet jouw smaak? Laat je dan niet te snel beïnvloeden! Negeer gewoonweg het huidige interieur en beeld je in hoe jij de woning zou verfraaien. Want de eerste indruk is in dit geval niet altijd de beste.
  6. Vergeet de juiste attesten niet aan je makelaar te vragen. Wat valt hieronder? De EPC-keuring, het bodem-attest, de kadastrale legger en de keuring van de stookolietank.
  7. Droom je van een prachtige, gezellige tuin maar ligt die er wat verwilderd bij? Kijk erdoorheen want deze tuin heeft ongetwijfeld zijn charmes! Of het nu met bloemen, een speeltuin, vijver of zwembad is: probeer je in te beelden hoe jij de ideale setting zou creëren. En denk eraan: je bent slechts een opknapbeurt verwijderd van de perfecte tuin.
  8. Let op voor mogelijke gebreken! Hou de volgende vragen zeker in het achterhoofd: Is het dak in goede staat? Is er vochtschade? Wat met de isolatie of energievoorziening? Is er lekkage? Aarzel dus niet om op details te letten!
  9. Dacht je aan renoveren? Onderschat dan zeker de uitgaven niet! Laat dus een correcte kostenraming opstellen alvorens je een definitieve beslissing neemt.
  10. Informeer je over de ligging van de woning zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ga dus zelf op onderzoek uit en achterhaal welke handelszaken er in de buurt zijn. Het is daarnaast belangrijk om na te gaan of er mogelijke lawaaihinder is en welke verbindingswegen aanwezig zijn.