op aanvraag
376279
399900
298000

VIND NU UW DROOMHUIS

Type vastgoed
Prijs tussen
en
Ä
gebruik de uitgebreide zoekfunctie
Gemeente
NU ZOEKEN
Ligging
Slaapkamers
en
Perceelgrootte
en
m2
terug naar de normale zoekfunctie
Straal
km
Garage
NU ZOEKEN

VIND NU UW DROOMHUIS

Type vastgoed
Prijs tussen
en
Ä
gebruik de uitgebreide zoekfunctie
Gemeente
NU ZOEKEN
Ligging
Slaapkamers
en
Perceelgrootte
en
m2
terug naar de normale zoekfunctie
Straal
km
Garage
NU ZOEKEN
Deze jeba droomwinkels
zijn over te nemen met inboedel
Deze jeba droomhuizen
hebben al een nieuwe eigenaar
professioneel
advies nodig?
T. 011 / 55 36 08

Je wilt huren

Je budget laat het niet toe om een woning te kopen dus je gaat over tot het huren van jouw droomwoning. Toch ben je er niet helemaal gerust in en betrap je jezelf erop dat je wel wat wijze raad zou kunnen gebruiken. Als kersverse huurder vraag je je al snel af waar je nu allemaal rekening mee moet houden en wat de valkuilen zijn. Jeba helpt je graag een handje met tien tips en tricks bij het huren van een woning. Want wij willen voorkomen dat jij de verkeerde beslissingen neemt!

 

  1. Huur nooit boven je mogelijkheden. Het is liefde op het eerste gezicht wanneer je het perfecte appartement bezoekt tot je beseft wat je budget is. Maak komaf met teleurstellingen door te bepalen wat financieel kan. En vergeet niet: naast je huur moet je ook nog kunnen leven.
  2. Kies je prioriteiten! Je droomt van een super modern interieur, de perfecte badkamer of een prachtig uitzicht. Maar wat is nu vooral belangrijk? Maak de afweging tussen waar je écht niet zonder kunt en wat eerder een leuke extra zou zijn.
  3. Conflicten vermijden we liefst allemaal. Voor je met je toekomstige verhuurder in zee gaat, ga je dus na of jullie op dezelfde golflengte zitten. Let er dus zeker op dat je een huis of appartement huurt van iemand waarmee je een klik hebt.
  4. Hou de staat van de woning in de gaten. Zie je vochtvlekken? Wat met de elektriciteitsvoorziening en verwarming? Durf kortom aandacht te besteden aan de kleinste details! Schakel daarom ook je makelaar in om een nauwkeurige plaatsbeschrijving op te stellen en vermijd zo discussies.
  5. Een tip die misschien wel vanzelfsprekend lijkt, maar dat toch niet steeds is: behandel de woning alsof het je eigen woonst is. Want weet dat jouw voorganger er ook zorg voor heeft gedragen.
  6. Hou rekening met de aanwezige voorzieningen. Weet je van jezelf dat je veel stopcontacten nodig hebt? Of hecht je veel belang aan een sterke wifiverbinding? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de faciliteiten en maak op voorhand een checklist met wat voor jou onmisbaar is.
  7. Erg belangrijk: informeer je over de energie-aansluitingen. Wanneer je een woning huurt, stel je best vragen over de water-, gas-, elektriciteit- en telefoonaansluiting. Zo word je niet onaangenaam verrast en weet je wanneer je zelf nog contact zou moeten opnemen met energieleveranciers.
  8. Je heb het ideale appartement of huis gevonden en je dag kan niet meer stuk! Zet je euforie dan toch eventjes opzij om het huurcontract grondig door te nemen. Wat moet je nu zéker weten? Ga na of je de muren een likje verf mag geven, of jouw geliefde viervoeter welkom is en wanneer je de huur moet betalen.
  9. Jouw toekomstige thuis zal dé plek zijn waar je de meerderheid van je vrije tijd beleeft. Het is dan ook aangeraden om jouw buurt en buren te leren kennen. Trek er dus op uit, bezoek de lokale winkels, check of er parkeerplaatsen voorzien zijn en ga een gesprek aan met de buren.
  10. Je eigen stek huren, het klinkt als muziek in de oren maar denk eraan dat je de woning aan het einde van het contract weer in perfecte staat levert. Neem je liever geen risico’s? Sluit dan een brand- en schadeverzekering af om je in te dekken tegen eventuele schade. Want in je nieuwe stulpje slaap je toch liever op twee oren, toch?